C-Lev Executive Search is opgericht door Peter-Jan Hooy. Hij heeft lange tijd bij ING gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als hoofd van de afdeling Acquisitie Financiering. Zijn team verstrekte financieringen ten behoeve van overnames van middelgrote ondernemingen door private equity investeerders. In die periode heeft hij op intensieve wijze kennis gemaakt met honderden ondernemingen, management en private equity investeerders en deze over lange tijd kunnen volgen.     

“In de loop der jaren werd mijn interesse voor de rol en het belang van de juiste mensen in een onderneming steeds groter. Het is het moeilijkst te kwalificeren onderdeel van een onderneming en een cv heeft maar een beperkt voorspellende waarde. Goede mensen zijn niet niet per definitie ook succesvol. In onze ervaring bleek dat met name afhankelijk te zijn van de match op verschillende vlakken met de onderneming. Ik vond dit alles enorm fascinerend en uitdagend. Zozeer dat ik uiteindelijk heb besloten om er mee te gaan werken.”

“De ervaring en het netwerk die ik heb opgebouwd over de loop der jaren zijn voor het executive search werk van C-Lev van grote waarde. Het netwerk van C-Lev strekt zich niet alleen uit over Nederlandse managers, ondernemingen en investeerders, maar omvat ook buitenlandse investeerders die in Nederland actief zijn. Door de eerder opgedane ervaring kan C-Lev als geen ander rekening houden met wie, waar en wanneer het beste past. Dit is van groot belang voor het verkrijgen van de beste match tussen de onderneming en de kandidaat.”